Indignació a les Planes pel cablejat elèctric que ocupa el barri

Molts cables elèctrics i telefònics travessen carrers i espais públics d'aquest barri de Sant Cugat

Veïns i veïnes de les Planes fa anys que reclamen solucions davant l'excessiva presència de cablejats elèctrics i telefònics pels carrers del barri. A més, denuncien que el mal estat de molts d'aquests cables suposen un perill per les persones i poden ser els causants d'un incendi. En aquesta problemàtica se li ha d'afegir que la presència dels pals del cablejat també dificulten l'accessibilitat als vianants i, els que estan en mal estat, tenen perill de caure.

En aquest context, al juliol del 2017, l'Ajuntament de Sant Cugat es va comprometre a realitzar un pla de retirada i reubicació dels pals de les instal·lacions que obstaculitzin l'accessibilitat i que afectin la seguretat de vianant i vehicles als districtes de les Planes, Mira-sol i la Floresta. Tot i això, durant el darrer Consell de Barri de les Planes, el 6 de juny, els veïns van tornar a denunciar la situació i van lamentar que no s'estiguessin fent actuacions per soterrar el cablejat o eliminar els pals.

"Ja portem més d'un any al darrere. A l'últim trimestre del 2017 ens van dir que s'estava fent un estudi i que al principi del 2018 es posaria en pràctica", va lamentar Eva Puigjaner, de l'Associació de Veïns i Propietaris de les Planes. Puigjaner va presentar un document amb imatges de diferents carrers de les Planes on es veia l'excessiva presència i el mal estat del cablejat elèctric i telefònic i va posar damunt la taula els perills que suposen.

"El tema del cablejat fa deu anys que se'n parla i no s'ha fet res, només ha empitjorat", va lamentar una altra veïna durant el Consell de Barri de les Planes. Els veïns van demanar concreció a l'Ajuntament de Sant Cugat sobre quan es produirien les actuacions i van criticar el desinterès del Consistori en aquesta qüestió.

Problema endèmic

Cablejat elèctric a les Planes FOTO: Arxiu

"És un problema endèmic i és un tema complicat  de parlar amb les empreses subministradores", va reconèixer el president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech. Tot i això, segons l'Ajuntament de Sant Cugat, Endesa i Telefónica ja han fet algunes actuacions de millora del cablejat i assegura que en faran més. No obstant i tot i la instistència dels veïns, Puigdomènech no va saber donar un calendari de les actuacions que s'aniran fent per anar retirant els pals i soterrant el cablejat.

En aquest sentit, el també tinent d'alcalde d'Urbanisme va explicar que els veïns hauran de pagar part de les obres del soterrament del cablejat i que l'Ajuntament està elaborant un estudi per concloure les xifres que hauran d'abonar. El Consistori preguntarà els veïns si volen pagar la quantitat fixada per les obres i, en cas afirmatiu, es tirarien endavant. Tot plegat sense calendari. 

Cablejat elèctric a les Planes FOTO: ArxiuCablejat elèctric a les Planes FOTO: Arxiu
Més informació
 
Comentaris

Destaquem