No hi haurà ni nova via ni benzinera a la carretera de Vallvidrera

Inicialment també es preveia la construcció d'una benzinera a la carretera de Vallvidrera

L'Ajuntament de Sant Cugat ha descartat la possibilitat de construir una nova via que uneixi la carretera de Vallvidrera amb Valldoreix i, també, la construcció d'una benzinera a la zona (a la carretera de Vallvidrera, poc abans de l'inici de les primeres cases de Valldoreix). El Ple Municipal haurà d'aprovar inicialment una operació urbanística en diferents àmbits de La Floresta i Valldoreix i que, en l'avantprojecte, preveia un nou vial que travessava aquesta zona boscosa. El Parc de Collserola va desaconsellar aquesta obra per l'impacte ambiental que tindria i l'Ajuntament ho ha assumit.

Més info: Una nova via unirà Valldoreix i la carretera de Vallvidrera, on hi haurà una benzinera

Així, la modificació urbanística passa finalment perquè l'Ajuntament de Sant Cugat es queda diferents zones verdes de propietat privada del voltant de la masia de Can Rosàs i altres punts de Valldoreix, com a l'entorn de la riera de Saladrigues. També se suprimeix la previsió d'un vial entre l'estació valldoreixenca i la plaça de Can Cadena. D'altra banda, es permetrà una activitat hotelera a la masia de Can Rosàs.

Pel que fa la supressió de la via que havia d'unir la carretera de Vallvidrera i Valldoreix, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Puigdomènech, ha comentat: "Ha quedat suprimit per l'informe del Parc de Collserola, que ens ho ha desaconsellat". L'avantprojecte preveia permetre més edificació en aquesta zona pròxima a la carretera de Vallvidrera, que també ha quedat descartada.

Entre els objectius, hi ha completar els eixos verds d'aquesta àrea i connectar-los amb Collserola i potenciar la centralitat de Valldoreix a l'entorn de la rotonda de Can Cadena. Així, es millora la integració dels espais verds a la riera de Saladrigues i l'Ajuntament obtè gratuïtament 4 hectàrees de titularitat privada a l'entorn de la riera de Saladrigues, a canvi de més edificabilitat en altres àmbits.

En el mapa s'indiquen els diferents canvis urbanístics que es volen introduir entre La Floresta i Valldoreix. Clicant sobre cada requadre hi ha la informació sobre la modificació

Més informació
 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?