Nova oportunitat per repensar els terrenys entre Cerdanyola i Sant Cugat

L'associació Cerdanyola Via Verda ha guanyat el contenciós contra el Centre Direccional que preveia la construcció de 4.000 habitatges i una àmplia zona comercial i empresarial

L'associació Cerdanyola Via Verda ha aconseguit una petita victòria contra el Centre Direccional. La sentència del Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat el Pla Director Urbanístic (PDU) per a l'ordenació del territori comprès entre Cerdanyola i Sant Cugat.

Aquest preveia una construcció d'un total de 4.000 habitatges, entre privats i de protecció oficial, i 262.683 metres quadrats de superfície comercial i empresarial.

Amb l'actual planejament anul·lat, s'obre un termini de 30 dies perquè la Generalitat, l'Incasòl i el Consorci del Centre Direccional puguin interposar un recurs, difícil de respondre a nivell jurídic.

L'ex-regidor i advocat que va presentar el contenciós, Íñigo García de Enterría, ha defensat que amb l'antic planejament “s'estaria fent una edificació absurda, gran i innecessària”.

Àngel Gastón, president de l'associació, ha destacat l'oportunitat que significava per Cerdanyola i tot el Vallès, "de tornar a començar des de zero" i elaborar unes línies de pla director més curoses en l'àmbit mediambiental, tenint en compte la proximitat amb Collserola, la salut de les persones i la necessitat de reduir l'excés d'habitatge que podria comportar la creació de futurs barris segregats.

Des de l'ajuntament, Ivan González, regidor d'Activitat Urbanística, Espai Públic i Mediambient, ha afirmat que l'alcalde, Carles Escolà, (Compromís per Cerdanyola) es reunirà properament amb el Director del Consorci. Les diferents forces del ple encara no tenen consens sobre el que volen fer però sí “sobre el que no volen que hi hagi", ha defensat González. La línia de treball de l'ajuntament se centrarà en la reducció del nombre d'habitatges i de la parcel·la comercial.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem