Sant Cugat agilitzarà la tramitació de llicències urbanístiques

L'Ajuntament de Sant Cugat vol reduir el temps d'espera per obtenir llicències urbanístiques

L'Ajuntament de Sant Cugat vol agilitzar el tràmit de les llicències urbanístiques i reduir el temps d'espera per obtenir aquestes llicències. El Ple Municipal del 17 de setembre va aprovar iniciar una modificació de l'ordenança municipal que regula els tràmits urbanístics i que haurà de facilitar la seva obtenció per part dels promotors.

"L'objectiu és disminuir el temps que els promotors consumeixen en el tràmit de llicències", va explicar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Puigdomènech, que va explicar també que d'aquesta manera es reduirà la càrrega de treball dels tècnics de l'Ajuntament en un moment de creixement de la construcció.

D'aquesta manera, els promotors podran demanar l'Informe d'Ideoneïtat Tècnica al Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona, al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya o al Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials. Així, amb aquest informe, el tràmit amb l'Ajuntament serà molt més simple i ràpid.

La intenció és que aquest nou sistema, que serà voluntari, es posi en funcionament a inicis de 2019. Aquest canvi implicarà que l'Ajuntament de Sant Cugat recapti menys diners en impostos, ja que també haurà d'assumir el cost d'aquests informes fets pels col·legis professionals.

La proposta es va aprovar l'abstenció d'ERC-MES, PP, PSC i Cs i grups de l'oposició van lamentar un canvi d'última hora que va introduir el govern i que els va ser comunicat poc abans de començar el Ple.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem