Agermanament clar i català

A primers d’any, el Parlament de la Comunitat Autònoma d’Extremadura va aprovar un text que insta el govern espanyol a tornar a aplicar “de manera ferma” i amb “l’amplitud i la durada que calgui” l’article 155 de la Constitució a Catalunya. La moció, a més, exigeix l’ús del castellà com a llengua vehicular i comuna de l’ensenyament a Catalunya.

Anteriorment a aquesta aprovació extremenya, en la secció Cartes dels lectors del TOT Sant Cugat, vaig enviar un escrit titulat “La Haba, ajudeu-nos”, on es pregava als nostres veïns amb orígens i famílies en les terres extremenyes, així com, al municipi de La Haba, que, davant la incomprensió de molts sectors espanyols, ens ajudessin amb un clar manifest en defensa dels nostres polítics presos.

Ara ja no es tracta d’esperar una mera defensa, doncs, inclús el mateix Partit Socialista Català va desacreditar els seus homòlegs socialistes del parlament extremeny per l’aprovació del text contra Catalunya.

En les circumstàncies actuals, esperem dels nostres conciutadans que tenen les seves arrels en La Haba, i al consistori d’aquest municipi agermanat, una declaració pública de clar rebuig al text extremeny aprovat. Crec que és el mínim que es pot demanar per continuar amb les estretes relacions d’entesa i amistat i, per tal que l’Ajuntament de Sant Cugat pugui justificar aquest agermanament.

 
Comentaris

Destaquem