Resposta a l’entrevista als agents cívics

Som una escola ubicada al centre de Sant Cugat, i en els últims anys hem patit de forma progressiva com s’anaven reduint i suprimint les zones d’estacionament dels carrers col·lindants (a la Rbla. Ribatallada, a la Rbla. Can mora, al carrer Barcelona...). Existeix un evident problema d’estacionament, de quin no són culpables els pares/mares dels nostres alumnes, que finalment només necessiten poder estacionar uns minuts per recollir els seus fills/es. Com a escola que prioritza els valors, compartim i valorem la tasca dels agents cívics, però és innegable que des de la seva presència, han sorgit confrontacions i problemes que mai havien succeït, doncs sembla que aquesta necessitat és interpretada pels agents com un caprici o voluntat d’incomplir les normes de circulació quan, en realitat, reiterem, només és una necessitat.

L’AMPA fa molts mesos que ha demanat (Consell de barri, Grup de Treball de Seguretat), com a alternativa, que es permeti a la Rbla. de Can Mora l’estacionament o aturada dels vehicles dels pares/mares durant un temps limitat en horaris d’entrada i sortida, per exemple, en espais d’aparcament de zona blava o de càrrega i descàrrega, expressament habilitats en aquestes hores per a pares/mares, en les que es coneixen com a àrees de “Petó i adeu”. Aquesta excepcionalitat que demanem és la mateixa que s’està aplicant des de fa molt de temps a altres poblacions i també a les altres escoles d’aquí, on es permet aparcar on no es pot, havent-se afegit una senyalització específica que indica “excepte vehicles amb escolars màxim 3 minuts”.

Demanem, per tant, que aquesta excepcionalitat, que ja s’aplica en altres centres escolars del municipi, ens sigui d’aplicació també a nosaltres i que, fins llavors, els agents cívics tinguin en compte la nostra situació i que, més que reprendre, ajudin i facilitin la fluïdesa i ràpida parada en la recollida dels nens.

AMPA ESCOLA SANTA ISABEL
 

 
Comentaris

Destaquem