Vorera perillosa

Caminant avall per Rius i Taulet, una vegada es passa la cruïlla amb Baixada de Sant Sever, s’ha construït un envà per separar l’obra que s’ha de fer -o es fa- on hi havia la gasolinera. Em sembla que amb molt poca previsió de risc pels vianants, ja que només s’ha deixat un metre de vorera, que per acabar-ho d’adobar fa baixada el pam que dóna al carrer.


En resum, que no s’hi pot passar i molt menys creuar-te amb una altra persona sense risc d’haver de posar un peu a la calçada, tant si passen com si no passen vehicles. De fet, segons he sabut, ja hi ha una persona que ha llepat perquè va xocar amb l’espatlla contra el retrovisor d’un camió. (No en conec les conseqüències).


S’al·legarà per l’Ajuntament que a la mateixa cruïlla esmentada, allà on comença l’envà, hi ha un rètol de prohibit el pas.

Però no em sembla excusa vàlida per tres raons: la primera, que als vianants no els afecta una senyalització de tràfic per vehicles. La segona, que quan es camina, el que hom cuida és de mirar on posa els peus, no pas d’enfilar la mirada a l’altura de tres metres que és on queda el ‘Prohibit el pas’; i la tercera i última és que si es ve de l’altra vorera de Rius i Taulet creuant el pas de vianants per tirar avall pel costat del mur -quan es desconeix la seva estretor-, no es pot veure el rètol, ja que queda de gairell.

Des d’aquí demanaria a l’Ajuntament que estudiés dues possibles solucions: o bé es tira a terra l’envà per construir-lo novament més endintre (que seria el més assenyat), o es barra el pas als vianants a tots dos extrems de la vorera afectada. No posar-hi remei és cridar el mal temps; és a dir, córrer el risc que hi hagi un accident greu en qualsevol moment.

Pel que he sabut -ha quedat dit- ja hi ha un precedent.


Manel Navarro

 
Comentaris

Destaquem