11 de Setembre

Som nosaltres i només nosaltres els que hem de tirar endavant el procés

Quan el dia que et toca publicar l'article és l'11 de Setembre, la temptació d'aparcar la possible notícia relacionada amb Sant Cugat, com se'ns demana, és massa gran per a eludir-la.

La Diada d'enguany és diferent. Des de l'any passat, han ocorregut tantes coses que mai més res serà igual. Mai podrem oblidar el dia 22-S ni el 1-O, ni el 3-O amb discurs reial inclòs, ni les renúncies en la proclamació i implementació de la República, ni els polítics retinguts com a ostatges a les presons o a l'exili, ni el 155, ni el triomf en les eleccions del 21-D amb el desgavell polític que ha vingut a continuació. Partits desunits i erràtics, un govern dividit i encara sotmès per un 155 que ens amenaça. Desconnexió i desconcert entre els polítics i la societat.

I sobretot, la sensació de derrota per l'objectiu no assolit. Del crit d'INDEPENDÈNCIA es va passar al de REPÚBLICA i d'aquest al de LLIBERTAT dels presos polítics i al final s'ha acabat convertint en una estira i arronsa per veure qui posa o treu més llaços grocs dels carrers.

Però el poble encara estem vius i tenim clar que som nosaltres i només nosaltres els que hem de tirar endavant el procés. S'han hagut de fer alguns passos enrere però hi tornem a ser.

Hem de recuperar el paper transcendental que va tenir l'ANC. Ha de tornar a marcar-nos el camí i liderar aquest anhel com ja va fer en el seu moment i, estic convençut, que així serà. I nosaltres, com a resposta i amb la mateixa fe i il·lusió de sempre, omplirem la Diagonal amb un sol crit.

 
Comentaris

Destaquem