2 mesos, 2 eleccions

Hi haurà vot de càstig als partits independentistes per bloquejar uns pressupostos socials que eren molt bons per Catalunya?

Quan falten aproximadament dos mesos per les eleccions municipals, els partits comencen a presentar les persones que formaran part de les diferents candidatures, segur que algunes sorpreses ens donaran les llistes.

Però abans d'arribar a les municipals, quatre setmanes abans alguns partits tindran un primer examen per mesurar les seves forces i l'ambient que es respira amb unes eleccions generals molt competitives. Hi haurà vot de càstig als partits independentistes per bloquejar uns pressupostos socials que eren molt bons per Catalunya? L'únic objectiu d'aquests partits serà bloquejar el Congrés i per tant el benestar dels ciutadans del conjunt d'Espanya?

Pel que fa a les municipals el resultat de les generals pot condicionar la composició final del ple de l'Ajuntament, hi haurà un record de vot bastant pròxim que pot provocar no els mateixos resultats, però poques variacions en l'ordre final dels partits. El que pot passar el 26 de maig és que el treball realitzat durant quatre anys en l'àmbit local no sigui significatiu en el resultat, és un fet que s'ha repetit en diferents vegades, cada vegada més en les ciutats grans comença a tenir més pes el discurs que tingui el líder d'àmbit nacional que el discurs del líder local.

La meva predicció en les eleccions municipals és que pot passar de tot, veig un panorama molt obert on el primer partit com a molt obtindrà un 25% dels vots i per tant provocarà una gran fragmentació de vots, que sumat a les més de deu candidatures que es presentaran pot fer que segons la llei d'Hondt tinguem més o menys partits en el consistori.

Per tant un vot pot decantar una regidoria a Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem