22 de març "Dia Mundial de l'Aigua". Cuidem-la!

En l'actualitat més de 663 milions de persones viuen sense subministrament d'aigua potable a prop de casa

El 22 de març es celebra el Dia Mundial de l'Aigua, un dia per conscienciar i cridar l'atenció sobre la necessitat de garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tothom (ODS 6).

Segons dades de l'ONU, en l'actualitat més de 663 milions de persones viuen sense subministrament d'aigua potable a prop de casa, i han de passar hores fent cua o traslladant-se a fonts llunyanes, per no parlar dels problemes de salut a causa del consum d'aigua contaminada.

A nosaltres tot això ens pot semblar molt llunyà. Obrim l'aixeta i sempre brolla aigua potable i a pressió constant. Però alerta, Ciudad del Cabo, a Sudàfrica, podria quedar-se sense aigua ben aviat, i altres mega urbs podrien acabar igual. A Catalunya tot just superem un període que començava a semblar-se a la sequera de 2008.

A barris com el de Volpelleres es contribueix a reduir el malbaratament de l'aigua i a augmentar la seva reutilització. La pràctica totalitat dels edificis compten amb un sistema d'aigües grises que aprofita l'aigua de la dutxa pel WC, de recollida d'aigües pluvials pel reg dels jardins, i d'una xarxa separativa per a l'evacuació de les aigües residuals i pluvials.

I nosaltres què més podem fer? Dutxar-nos en lloc de banyar-nos, tancar l'aixeta mentre ens rentem les dents o ens afaitem, aprofitar l'aigua de rentar menjar per regar, etc. I per beure, aigua de l'aixeta, molt més ecològica i econòmica.

No ho dubteu, l'aigua és un element essencial del desenvolupament sostenible, i juga un paper clau en la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental. Així que, cuidem l'aigua! Feliç #DMAigua a tots.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem