23FEB1996

El 23 de febrer de 1996, el grup de joves que aleshores estaven immersos en aquelles primeres tasques organitzatives van signar el document fundacional de la colla

Al febrer de 1996, l'alcalde de Sant Cugat era Joan Aymerich, el president de la Generalitat era Jordi Pujol, mentre que a Espanya s'estava en plena campanya electoral. Hi governava Felipe González, el qual va passar el relleu a José Maria Aznar, després de les eleccions del 3 de març. Europa estava estupefacte davant el setge que l'exèrcit serbi exercia sobre Sarajevo, la crisi de les "vaques boges" ens preocupava i als camps d'Escòcia es gestava el primer mamífer clònic, l'ovella Dolly.

Amb aquest rerefons, el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) estava en plena cerca de nous socis. El president d'aleshores, Ramon Pros, havia llençat la idea de crear una colla castellera a la ciutat a través d'un anunci al Tot Sant Cugat, núm. 486, l'octubre de 1995. A partir d'unes trobades a la seu del CMSC a la plaça de Barcelona, el grup de castellers esdevenien una nova secció del Club. Molt aviat es va veure que la dinàmica d'una colla castellera era molt difícil d'encabir-la dins d'una entitat com el CMSC. Així que, el 23 de febrer de 1996, el grup de joves que aleshores estaven immersos en aquelles primeres tasques organitzatives van signar el document fundacional de la colla, el qual va servir per esdevenir entitat jurídica pròpia. Els Castellers de Sant Cugat havien nascut oficialment.

Vint-i-tres anys més tard, els gausacs continuen generant il·lusió i engrescant un munt de persones que se senten compromeses amb el projecte casteller. És una entitat que vol continuar fent les coses bé i aportar el seu granet de sorra tant al món casteller com a la societat en general.

Per molts anys, gausacs! I llarga vida als Castellers de Sant Cugat!

 
Comentaris

Destaquem