53

No hem entès encara que representa pujar a un cotxe, per moltes campanyes que hàgim vist, sempre pensem que a nosaltres no ens tocarà

Aquesta és la xifra de les persones que des que ha començat l'any han mort en accidents a les carreteres catalanes. Sense anar més lluny, durant la tarda de dilluns passat un xoc frontal als Túnels de Vallvidrera deixava un mort, veí de Sant Cugat, i quatre ferits més.

 

Al cap de dos dies, el Servei Català de Trànsit difonia les imatges reals, gravades per una càmera, d'aquest accident. Són esfereïdores, com totes les que tenen a veure amb qualsevol fet tràgic a la carretera. S'hi pot veure un cotxe que circula pel carril central del túnel. Tot sembla normal fins que al cap de 10 segons, de cop i volta, el mateix vehicle es desvia i acaba envaint el carril contrari, provocant un xoc amb el cotxe que circula ordenadament pel seu sentit.

 

Trànsit va decidir fer-les públiques per conscienciar els conductors de la importància d'extremar la precaució al volant. La carretera estronca massa vides. Quantes vegades davant del volant hem desviat els ulls en sentir qualsevol petit so del maleït telèfon mòbil? Quantes vegades hem contestat trucades sense ser conscients de la nostra extremada vulnerabilitat?

No hem entès encara que representa pujar a un cotxe, per moltes campanyes que hàgim vist, sempre pensem que a nosaltres no ens tocarà. "Sigues prudent, tu no tens recanvi", "No corris, viu més", "Pots evitar un accident, però no el seu record", "La velocitat mata, la inconsciència també", "1 segon et pot canviar la vida"... Són només alguns dels lemes de les campanyes que Trànsit difon des de l'any 1999. He començat l'article posant un 53. Però potser quan estiguis llegint aquest article, malauradament, la xifra ja haurà caducat.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?