75è aniversari del Club Muntanyenc

Al final si som on som és gràcies a ells i a tots els que els van acompanyar en aquells moments

Queda molt lluny aquell 1944 en què 8 socis del Club Muntanyenc Barcelonès varen crear la Delegació de Sant Cugat. D'aquell moment només tenim el testimoniatge de Josep Rius, soci número 1. Va ser un dels impulsors i membre actiu de la creada Delegació i posteriorment del nou CMSC. Esquiador, muntanyenc, organitzador de la loteria de Nadal, activitat que va desenvolupar fins principis dels 80. Ara, darrere seu hi ha 4 generacions de socis. La Sun, la Maria i l'Anna i el Pol, el Bernat i el Marcel, un bonic exemple per tothom. Segurament un cas únic, digne de reconeixement.

 

Durant aquell any s'hi van incorporar en Josep Ferré, el "Pitu", ferrer de professió que justament tenia el taller en el local actual del Club fins que es va jubilar. En Joan Servera, el "Juanito" que junt amb la seva dona, la Carmen Rojo, van impulsar El Mesón, punt de trobada i acolliment de la nostra joventut; no sé si mai els hi podrem agrair tantes hores omplint taules i tant poc consum. L'Octavi Galceran muntanyenc entranyable i apassionat per la fotografia i la pintura i dibuix; organitzador de fantàstiques projeccions de pel·lícules i diapositives; mestre pacient que va introduir a mig Club a la fotografia i a l'observació de la natura i a saber-ho captar amb la càmera. Finalment en Josep Casajuana, un altre muntanyenc entusiasta; va ser amb ell que, molts com jo, varen fer els seus primers passos per l'alta muntanya; desgraciadament, no va poder venir pel seu estat de salut.

 

Unes paraules com aquestes vaig trobar a faltar durant la festa del claustre. Al final si som on som és gràcies a ells i a tots els que els van acompanyar en aquells moments.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?