A Sant Cugat es respira canvi

Després de tres dècades de govern convergent, la ciutat necessita un canvi de gestors polítics urgentment. Des de l'herència de les etapes socialistes on es van posar les bases del model de ciutat fins avui, s'han modernitzat les institucions, han millorat pressupostos, inversions i comunicacions, però no s'ha aconseguit minvar les desigualtats socials.

Les crisis viscudes han deixat a moltes famílies enrere per la política assistencialista dels governs de centredreta, en comptes de treballar per millorar des de l'arrel els problemes. Pedaços immediats, la urgència per davant de la importància, òbviament s'han de resoldre les situacions extremes immediatament, però cal planificar i pensar en estratègies a mitjà i llarg termini. En aquest sentit els ajuntaments han de tenir la capacitat d'intervenció i a la vegada la d'acompanyar a la millora dels projectes de vida de les persones i del bé comú, ha de procurar facilitar el progrés dels seus veïns i veïnes, i no deixar-ho tot al voraç mercat capitalista o de "lliure mercat"-eufemisme i sinònim d'egoisme.

Per això Sant Cugat necessita immediatament un canvi de rumb en la gestió i en les seves polítiques locals, apostant per l'ocupabilitat i consolidació dels llocs de treball digne, calen vertaderes polítiques de promoció econòmica, i voluntat explícita de bon servei, garantint que la gent gran estigui atesa, una oferta pública educativa sòlida des dels 0 als 16 anys, els recursos sanitaris, i un transport públic útil i sostenible com a gran ciutat que som. Aquesta percepció de canvi ja es respira al carrer. Preparem-nos doncs per prendre el relleu, amb consens i voluntat de millora.

 
Comentaris

Destaquem