Amb poc es pot fer molt

Amb l'inici del nou any Sant Cugat té nou pressupost municipal per destinar en totes aquelles activitats on té competències
Amb poc es pot fer molt
Amb l'inici del nou any Sant Cugat té nou pressupost municipal per destinar en totes aquelles activitats on té competències

Aquest pressupost es destina a diferents àmbits, per exemple al manteniment d'equipaments municipals com biblioteques, casals culturals, equipaments esportius, entre d'altres. També hi ha una part destinada a subvencions a tot tipus d'entitats i associacions, així també un apartat als serveis urbans per millorar voreres, paviment en mal estat, mantenir els parcs, l'enllumenat públic, etc.

 

Des dels socialistes de Sant Cugat vam signar un acord de pressupost amb l'equip de govern. Aquest acord incloïa una sèrie de mesures que s'introduïen al pressupost municipal 2017. Pel PSC hem marcat tres eixos que són els grans objectius a assolir: l'àmbit de la cohesió social i econòmica, els equipaments i la sostenibilitat, i la mirada de proximitat als barris i a la mobilitat.

 

Entre els 38 punts que consta aquest acord de pressupost m'agradaria destacar alguns:

  • Avançar cap a l'establiment d'un preu únic mensual per la utilització de la piscina de la rambla del Celler.
  • Tancament de la pista esportiva de Can Barata, d'aquesta manera s'aconsegueix que les pilotes no marxin de la pista.
  • Ampliació dels espais socials als barris, per potenciar l'activitat que es desenvolupa en aquests espais de cohesió social.
  • Estudi de la parada central d'autobusos a Coll Fava (aparcament de la Renfe). És un servei que des del PSC fa anys que reivindiquem, aquest nou servei donaria una nova centralitat.
  • Pel que fa a la sostenibilitat, destaca un punt interessant. La bonificació fiscal a l'establiment de mesures ambientals en les instal·lacions d'edificacions i habitatges, amb l'objectiu de reduir el Diòxid de carboni a l'atmosfera. També en la mateixa línia d'apostar per la sostenibilitat, destaca el punt per fer un pla de punts de recàrrega elèctrica de vehicles als districtes.

 

Personalment cal destacar l'apartat de manteniment i millora de la mobilitat. Són millores que els veïns fa molt de temps que reivindiquem, per exemple:

 

  • Pla de millora de voreres al municipi.
  • Millora de l'enllumenat públic als barris.
  • Millora de la senyalística d'accés als barris.

 

La conclusió que es pot treure és que a partir d'incloure nous punts al pressupost municipal ajudes al benestar de la gent. Per tant, com deia el títol de l'article amb poc es pot fer molt, és a dir a partir de destinar una part del pressupost ajudes a millorar la qualitat de vida dels teus veïns.Comentaris
Manel fa 1 any
Molt be tot el que dius, pero hi ha una cosa que no costa diners, i ayuda molt, pero que molt, al benestar dels veïns, almenys, a una part dels veïns , fer complir les ordenançes i la llei, concretament la que diu sobre el dret al descans.