Amb Sant Medir, comencem

Amb aquest Sant Medir quasi iniciem una de les quaresmes més tardanes i també ha estat el tret de sortida de la temporada 2019 dels Castellers de Sant Cugat

Ha estat ben curiós viure aquest Sant Medir incrustat entre les activitats del Carnaval. Amb tot, els santcugatencs han sabut compaginar ambdues celebracions sense cap problema, i totes dues les han viscut amb intensitat i diferenciant-les molt bé.

Amb aquest Sant Medir quasi iniciem una de les quaresmes més tardanes i també ha estat el tret de sortida de la temporada 2019 dels Castellers de Sant Cugat.

Altres anys, si el dia del patró coincidia en jornada inter-setmanal, els gausacs feien pilars a l’ermita atès que no podien arrossegar gaire camises verd Collserola. En canvi, quan la jornada del patró queia en dissabte o diumenge, es podia veure al Camp del Miracle algun petit castell de la colla local. Fins i tot, s’hi han pogut veure castells de set pisos els anys 2002, 2012 i 2013.

Enguany, tot i que la festivitat queia en diumenge, atesa la gran quantitat d’exhibicions de cultura popular que calia encabir en un breu espai de temps i la manca d’alguns efectius de canalla, els Castellers de Sant Cugat van optar per fer dues tandes d’un parell de pilars cadascuna a recer de l’ermita com a inici de la temporada 2019. Aquesta temporada es preveu que serà plena de reptes difícils de superar a nivell tècnic i social però alhora de ben cert que resultarà engrescadora.

Després de l’aperitiu de Sant Medir, tenim el primer plat aquest diumenge 10 a Sants amb la tradicional trobada de les colles de Sant Medir, on els gausacs compartiran plaça amb els Castellers de Sants, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sarrià. Comencem!

Raül, et volem absolt i a casa!

 
Comentaris

Destaquem