Aquí, a Sant Cugat, tenim un repte

La Creu Roja de Sant Cugat-Rubi-Valldoreix està actuant des de fa temps amb persones de la nostra ciutat que pateixen pobresa crònica

Aquest mes de novembre s'han publicat els resultats de l'estudi del baròmetre inclusiu 2017 de la nostra ciutat.

Un 11% de la població enquestada no pot fer front a les despeses bàsiques. Les dades són sorprenents i fan referència el 2017. En el 2018 no podem dir que tot està resolt.

Quina és la situació actual? Desconec el percentatge, però sí que puc dir que a Sant Cugat tenim persones amb pobresa crònica.

Hi ha varius tipus de pobresa: l'energètica, la de l'habitatge, l'alimentaria i poc coneguda també la farmacèutica. Dins d'aquest 11% esmentat, tenim com a més rellevant el no poder fer front al pagament dels subministraments (70%), seguit de no poder pagar la hipoteca o el lloguer (50%) i un 20% no pot alimentar-se bé. La Creu Roja de Sant Cugat-Rubi-Valldoreix està actuant des de fa temps amb persones de la nostra ciutat que pateixen pobresa crònica.

La seva acció es concreta en pal·liar les necessitats bàsiques fent front a les seves despeses, així com, assumint el repte de poder donar-li eines o ajudes en formació i atenció psicològica a les persones afectades perquè puguin arribar a sortir d'aquesta cronicitat. Aquest és el veritable repte. Per aquests motius, el Rotary Club de Sant Cugat ha decidit que la Creu Roja de Sant Cugat-Rubi-Valldoreix sigui la beneficiària del concert Música per a la Solidaritat 2019. Tots podrem ajudar més a la Creu Roja, a fer la seva tasca, si assistim al concert del dia 17 de gener en el teatre auditori, d'aquesta manera col·laborarem a superar el repte de la pobresa crònica i també donarem esperança a les persones afectades, mostrant que som sensibles, solidaris i no els hi girem l'esquena.

 

 
Comentaris

Destaquem