'Ático sin ascensor': Tendre mirada a la vellesa

Càlida, emotiva i serena història

Cartell de la pel·lícula 'Ático sin ascensor'. Cartell de la pel·lícula 'Ático sin ascensor'.

Convertint en lleugera i amable comèdia el que, sota la superfície, deixa entreveure clarament un autèntic drama que opta per no mostrar la seva expressió més amarga, el cineasta britànic Richard Loncraine (Ricard III, Firewall) dirigeix aquesta càlida, emotiva i serena història.

 

Tot gira entorn un matrimoni novaiorquès que, entrant ja a l'etapa de la vellesa, decideix vendre el pis on ha viscut durant quatre dècades i comprar-ne un altre. El motiu? El seu àtic sense ascensor ja no promet les millors comoditats pel futur més proper. La base de la trama, senzilla, amaga però diverses i profundes capes dramàtiques que, si bé es deixen entreveure, no aconsegueixen desplegar del tot les seves ales.

 

Recolzada sobretot pel carisma interpretatiu de Morgan Freeman i Diane Keaton, Ático sin ascensor (5 Flights Up, en la seva versió original) ofereix un retrat interessant sobre la deshumanització del sector immobiliari novaiorquès (i també de la societat en general) i, alhora, transmet una tendre mirada a l' amor durant la vellesa.

 

Però aquesta serena peça desprèn poca ambició; a estones, fins i tot, voreja perillosament la sensibleria, sobretot des de l' escassa subtilesa que comporten els flashbacks sobre el passat de la parella. Això si, compta amb tres elements que aconsegueixen alçar-la una mica de la possible caiguda: la profunditat que s'amaga darrera la seva complaent i suau narrativa, la digne tendresa de la seva mirada i les grans taules de la seva parella protagonista.

"ÁTICO SIN ASCENSOR"

 

Títol Original: 5 Flights Up

Estats Units, 2014.

Direcció: Richard Loncraine.

Guió: Charlie Peters.

Intèrprets: Morgan Freeman, Diane Keaton, Cynthia Nixon, Claire van der Boom, Korey Jackson, Carrie Preston, Sterling Jerins, Josh Pais, Miriam Shor.

Durada: 92 minuts

Web

Tràiler

Segueix Diana Comas a Twitter (@CbaDiana)

 
Comentaris

Destaquem