Bellaterra truca a la porta

Les EMD les carrega el diable

L'EMD de Bellaterra vol annexionar-se a Sant Cugat. El seu president diu que el 65% dels seus habitants se senten sobretot santcugatencs. M'ha emocionat l'evocació del transport públic, el ferrocarril, com a nexe d'unió entre els habitants del nostre municipi i els de l'esmentada EMD. M'he imaginat la cara del president de l'EMD quan el periodista li ha plantejat perquè no proposaven annexionar-se a Badia. Deu haver estat pop de la feridura. La llei no ho permet, ha dit, una bona escapatòria, sens dubte.

Si ho aconsegueixen, ens faran un gran favor. Sortirem de les estadístiques. Em refereixo, naturalment, a la renda per càpita i, sobretot, al preu de l'habitatge, del lloguer ja no en parlo, perquè suposo que a Bellaterra no gasten aquestes coses. Serem, en definitiva, més rics i més cars. I potser hi haurà qui ho agrairà electoralment.

Diu el president de l'EMD que no ens costarà res. Bellaterra s'autofinançarà amb els seus quatre milionets d'euros. Dos d'ells no aniran a les pèrfides arques de l'Ajuntament de Cerdanyola com fins ara. Però en vindrà algun a la caixa comuna de Sant Cugat? En definitiva i com sempre, aquest és el rovell de l'ou. Alguns en diuen balança fiscal. Us sona el tema?

Bellaterra no és un pària municipal, com Badia, que Cerdanyola i Barberà es van treure de sobre així que van poder. Sens dubte donaria llustre municipal. Però ull, que les EMD les carrega el diable. No sempre són un bon negoci. Amb la de Valldoreix anem fent convenis més o menys acceptables. Si es crea la de la Floresta, santa innocència!, costarà calerons. I amb la de Bellaterra sembla que, amb prou feines, faríem les paus.

 
Comentaris

Destaquem