Bicicletes a Sant Cugat i voltants

Les bicicletes urbanes ens ho posen fàcil, tenen un disseny adient per a circular per l'asfalt

Seria fantàstic poder anar i circular pel poble en bicicleta. No és sols que sigui un mitjà eco-intel·ligent -que ho és, sens dubte- és que, a més, és saludable. Som massa sedentaris.



Les bicicletes urbanes ens ho posen fàcil, tenen un disseny adient per a circular per l'asfalt. Les plegables, tanmateix, faciliten fer un desplaçament combinat.



Cal, però, adoptar una sèrie de mesures perquè això sigui possible. Ens ho diuen ben clarament els de l'Assemblea de la Bici. La primera cosa que demanen és una pacificació del transit. Certament, tenim massa vehicles llençant fum i fent soroll. Altra cosa important és que els carrils bici anessin per la calçada i no restessin espai als vianants. I, sobretot, adequar les rotondes, lloc perillós per als ciclistes. Finalment parlen d'educació vial. Importantíssim, no sols per ciclistes, sinó, per a vianants i conductors de cotxes, motos, patinets i altres. Tot això ens ho escrivia el meu admirat Bernat Bella en el seu article sortit al Tot el febrer passat.



Tanmateix, penso que hi ha altres aspectes a tenir present. Caldrà tenir en compte el creixement de robatoris -el 35% en dos anys- i posar mitjans per a evitar-ho. Les bicicletes urbanes haurien de dur algun enginy acústic i llums prou visibles. Davant de casa meva, que fa baixada i el carril passa per damunt la vorera, passen els ciclistes a la nit esperitats i sense llums.



I, com deia els de l'Assemblea de la Bici, educació, sobretot, educació. No sols de ciclistes, molts dels quals, són un encant de persones; de tots. Brètols hi ha a tot arreu.

Com us deia, seria fantàstic poder circular en bicicleta.

 
Comentaris

Destaquem