Coses de l’agost

És fàcil veure avis i nets compartint unes vacances, que serien un gaudi uns quants dies convertides en un avorriment per ambdues parts

L'agost és un mes diferent. És l'època de les vacances, i tothom l'espera impacient per sortir de la rutina. Cal que hi hagi un canvi d'hàbits i un descans, segons el cas, per garantir un bon record fins a les properes.

Qui més ho nota són les famílies amb nens. La planificació laboral no permet massa flexibilitats, les vacances dels pares són limitades i els petits segueixen tenint més de dos mesos fora d'escola que es fan llargs i feixucs d'omplir, i en molts casos no hi ha ni l'estructura ni l'economia necessàries per garantir l'entreteniment i la cura necessàries en aquest període.

Tot això situa als majors i avis jubilats, pot ser no en prou condicions físiques, en la situació de fer-se càrrec dels nets mentre els pares encara treballen. És fàcil veure avis i nets compartint unes vacances, que serien un gaudi uns quants dies, convertides en un avorriment per ambdues parts perquè les energies arriben on arriben i és lògic que els petits les mantinguin intactes mentre arriba la desesperació dels seus avis.

Com tot, això també s'acaba. A meitat de setembre els uns tornen a col·legi i els altres a la vida ordenada i metòdica. Tots una mica tips però contents d'haver estat a l'altura de les necessitats. En aquest moment tothom diu que l'any proper ho farà diferent però malauradament, quasi segur serà el mateix. Són coses de l'agost.

 
Comentaris

Destaquem