De Govern sòlid a desGovern

El juny del 2015 es va formar el nou govern de Sant Cugat sorgit després de les eleccions municipals. En aquest Govern estava compost per 11 regidors que integraven en aquell moment el grup municipal Convergència i Unió. Des de llavors fins al juny del 2018 en tan sols tres anys hi ha hagut cinc canvis en el cartipàs del Govern municipal.

El primer canvi va sorgir el juliol del 2016 quan Carles Brugarolas de Demòcrates, el partit dels independentistes d'Unió deixava la cartera d'economia, per dedicar-se en l'àmbit privat i seguint sent regidor impedint que entres el membre d'Unió Xavier Cortes número 12 de la llista de CiU. Aquell estiu el Govern ja quedava tocat amb 10 regidors actius. El Tinent d'alcalde de Territori assumia les carteres d'Economia i Hisenda. Llavors a Damià Calvet alguns periodistes li deien el Superman de l´Ajuntament, ja que assumia les àrees més importants.

El segon canvi es va produir el gener del 2017 quan el PSC entra al Govern assumint la Tinència d'Alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals. En aquell moment va ser la majoria més àmplia que ha tingut el Govern en la legislatura actual, 12 regidors. El novembre del 2017 es suspèn el pacte amb el PSC, quan el Govern del PDeCAT no va aguantar la pressió del carrer per l'aplicació del 155.

Arribem el juny del 2018 i Damià Calvet fa el salt al Govern de la Generalitat i deixa les seves àrees i l'acta de regidor. La bomba de la legislatura explota quan l'alcaldessa deixa l'alcaldia i fa el salt al Port de Barcelona. Ara ens trobem amb més canvis en les carteres d'Economia i Territori i canvi en l'alcaldia quan falta un any per les eleccions municipals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem