De l'informe diagonal a l'assemblea nacional

El periodista de Cugat.cat Pep Gimeno va presentar el dijous passat al Terra Dolça un nou llibre que edita A contra vent. El títol, suggestiu, Informe Diagonal o com aturar l’independentisme. Afluència de públic superior a la normal en aquesta mena d’actes a la ciutat i una curiosa barreja de polítics locals de diferents grups i accents sociològics que mostra l’actual transversalitat del fenomen independentista a casa nostra.

Gimeno, que s’inspira en el llibre de Susan George Informe Lugano publicat en un llunyà 1999, explica la hipotètica reunió d’un grup de les elits econòmiques de Madrid (entès com el poder espanyol) i Catalunya per engegar una estratègia que aturi el creixement del sentiment independentista català i mantenir l’statu quo actual que permet controlar des de les finances fins la cultura passant pel món polític i empresarial.

El dissabte, al teatre de La Unió, Assemblea Nacional Catalana (ANC) convocada pels independentistes locals sorgits de les consultes populars amb un full de ruta que anuncia l’inexorable objectiu que molts s’han posat per fita. La pregunta, pensant en el creixement del sentiment independentista per motius econòmics és, quina mena de Catalunya podria sortir: Irlanda o la República Txeca?.

 
Comentaris

Destaquem