Deixi la cervesa, si us plau

Jo cada any espero amb candeletes el “Sant Cugat va de tapes”. Em sembla una proposta fantàstica per tastar gustos diversos en escenaris diferents. La idea és molt bona i és evident que compta amb el vistiplau general dels meus estimats veïns.

Però malauradament, enguany no puc estar gaire content. Estaran d’acord amb mi si els dic que la cosa ha anat de baixa? I no em refereixo a la quantitat de llocs, al contrari, sinó a la qualitat del producte. Òbviament hi ha excepcions i no voldria que els que s’ho han treballat de debò se sentissin molestos pel meu comentari. No voldria dir noms i no voldria ser injust, però si puc dir que he provat algunes tapes que m’han semblat simplement impresentables.

Mirin, la tapa és una cosa seriosa que, malauradament, en els darrers temps s’ha globalitzat excessivament. Si tresques per Bilbo, Donostia, Iruña o Logronyo, difícilment et donaran gat per llebre. A Pamplona, per exemple, a l’Iruñazarra n’hi ha una que li diuen “la ganadora” i mostren orgullosos el guardó aconseguit mitjançant una menja exquisida.

El “Va de tapes” és una proposta d’èxit que té el seriós risc de morir, precisament, d’èxit. I hauria de servir als diversos establiments que hi prenen part per mirar de captar nous clients, atrets per una cuina de qualitat que es pot albirar perfectament mitjançant aquesta menja que ja ha superat els límits de l’aperitiu. Jo, en alguns llocs he sortit tan decebut, que ja no hi penso tornar més. No és de rebut no prendre’s seriosament una iniciativa d’aquesta mena. I és que amb la gastronomia, amics, no s’hi juga. Esclar que sempre ens quedarà allò de... “Deixi la cervesa

 
Comentaris

Destaquem