Dia Internacional de les persones amb discapacitat

El pròxim 3 de desembre és el dia internacional de les persones amb discapacitat

Històricament les empreses ordinàries, públiques i privades, amb més de 50 treballadors han incorporat a les seves plantilles, obligats per la Llei General de la Discapacitat (antiga LISMI), persones amb discapacitats físiques.

La por, la desconfiança i la desinformació sobre les possibilitats laborals d'una persona amb discapacitat intel·lectual, ha estat una realitat durant molts anys.

Però cal posar en valor la conscienciació i sensibilització que entitats, empreses socials, famílies, centres ocupacionals o centres especials de treball han fet per preparar i empoderar centenars de persones.

Seria un error només buscar la sensibilitat i bones intencions de l'empresari o el comerciant. L'objectiu hauria de ser fer entendre els beneficis reals que una empresa pot tenir inserint una persona amb discapacitat intel·lectual. Entendre que cadascú pot tenir un lloc productiu a la societat, i buscar la inclusió real, sense proteccionisme de familiars o professionals.

No podem obviar que la legislació no permet, combinar i ser flexible el pas laboral entre un centre especial de treball o una empresa ordinària. L'acompanyament en aquest trànsit és clau, i les lleis no afavoreixen mantenir aquest progressiu pas.

El pròxim 3 de desembre és el dia internacional de les persones amb discapacitat. A Sant Cugat ho celebrarem amb tots els santcugatencs al Parc Ramon Barnils, el diumenge dia 2. Jo de tu no m'ho perdria. Ells tenen molt a dir.

 
Comentaris

Destaquem