Diàleg, acord i pacte

La proposta federal socialista, ara ja tothom la dona per veraç, afirmem que és l’única solució

Fa temps que escrivim sobre la necessitat de trobar una solució al que està passant a Catalunya, i d’establir nous mecanismes de relació entre l’Estat i el nostre país.

Que fàcil hauria de ser poder asseure en una mateixa taula els dos governs, amb un full en blanc, i començar a escriure allò del que s’ha de parlar, sense embuts ni retrets, sense les forces de seguretat actuant i la fiscalia donant ordres, sense les entitats “no votades” agitant els carrers, ni amenaces. Fent política, aquest ha de ser el primer pas, tenir la voluntat d’arribar a acords, només d’aquesta manera es pot teixir el pacte.

Les postures estan “enrocades”, ningú vol baixar del burro, és una lluita de galls, i no s’adonen que només hi perdem tots, el poble català en primera instància i la resta de l’Estat després. Ens hem carregat la cohesió, cal treballar per una segona transició, reformar el sistema judicial, afrontar i renegar del passat franquista, actualitzar la vertebració territorial i dignificar les diferents cultures existents.

Els socialistes hem provocat que es constitueixi un grup de treball al congrés per començar a debatre l’encaix territorial, i de retruc obrir altres portes, altres vies per a l’entesa, per a la discussió, per a la política en definitiva.

La proposta federal socialista, ara ja tothom la dona per veraç, afirmem que és l’única solució davant l’immobilisme del govern del PP i la fugida endavant de JuntsxSí i la CUP, altres encara estan marejant la perdiu. Es tracta, doncs, de com poder arribar-hi, de com materialitzar-la, per això defensem: diàleg, acord i pacte.

 
Comentaris

Destaquem