Directes a la diada de Sant Cugat

El cap de setmana del 8 i 9 de juliol els Castellers de Sant Cugat han fet un doblet: han actuat a Festa Major de la Granada (Alt Penedès) i a la Festa Major de Mira-sol

3d8 la Granada 2017. Foto: Montse Pellicer
Directes a la diada de Sant Cugat
El cap de setmana del 8 i 9 de juliol els Castellers de Sant Cugat han fet un doblet: han actuat a Festa Major de la Granada (Alt Penedès) i a la Festa Major de Mira-sol

3d8 la Granada 2017. Foto: Montse Pellicer

Després de la gran actuació de la Festa Major de Sant Cugat els de la camisa verd Collserola han demostrat que continuen endollats a la màquina de fer bons castells, que alimenten amb bona actitud tant a plaça com a assaig. Altres anys les actuacions posteriors a la Festa Major el nivell de les construccions davallava per la proximitat de les merescudes vacances i per la malastrugança d’una actuació poc afortunada. Per sort -d’aquella sort que no es troba sinó que es busca-, els Castellers de Sant Cugat han demostrat que la tendència es pot canviar quan la voluntat es posa per davant de les males tradicions. A la Granada també han deixat clar que no s’arronsen i han tingut la força de portar uns bons 4 de 8 i 3 de 8, que volien acompanyar amb un 2 de 8 amb folre però que, finalment, la mancança de peces irreemplaçables ha fet decidir-se per una impecable torre de 7. Clàssica de 8 al sac acompanyada de dos sòlids pilars de cinc.

 

 

A la Granada els Gausacs van xalar d’allò més amb l’històric 4 de 9 amb folre que van descarregar per primer cop els Xicots de Vilafranca, juntament amb un ferm 2 de 8 amb folre i un 3 de 8 de postal. La Colla Joves Xiquets de Valls no va poder dur a plaça prou efectius per dur el 3 de 9 amb folre que tenia programat, però va descarregar una tripleta de 8: 2 de 8 amb folre, 3 de 8 i 4 de 8, i un magnífic pilar de 6.

 

 

Diumenge 9 els Castellers de Sant Cugat es van citar amb els Castellers de Cerdanyola al Casal de Mira-sol i van interpretar l’actuació com una mostra castellera, amb un seguit de castells de 7 (5 de 7, 4 de 7 amb l’agulla, 4 de 7 i 3 de 7). Com fa dos anys, els castells i els pilars s’han fet al pati interior i no davant el casal, al mig del carrer. L’entorn recollit ha permès acabar amb una prova de 3 de 9 amb folre que marca clarament el futur dels de la camisa verd Collserola.

 

 

Els santcugatencs tenen ara ja els ulls posats a la Diada de Sant Cugat del dissabte 22 de juliol. Aquest serà el tercer any que els gausacs tenen aquest nou al·licient al calendari, perquè volen fer grans castells fins a finals de juliol, amb el màxim de camises verdes a plaça, i animats per l’excel·lent companyia de dues colles de gamma extra, que duran els seus millors castells a Sant Cugat: els Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dues colles de 10!

 

Ens veiem el 22 de juliol a la Diada de Sant Cugat! Gausacs amunt!

 

Ferran BallesterComentaris