Educació per la pau

Comencem treballant des de ben petits per a uns propers ciutadans i ciutadanes plens de valors positius

En aquests dies tan complicats que estem passant en el nostre país, cal que els mestres ens posem les piles, i siguem més professionals que mai.

Entenc per un mestre professional aquell que sap dialogar i fer raonar als infants, que és capaç de comprendre tots els punts de vista i empatitzar amb les circumstàncies personals de cadascun dels seus alumnes. Un bon mestre ha de ser assertiu i saber dir les coses quan toca i de la manera correcta, deixant de banda la seva pròpia ideologia i sent, més que mai, un mediador dels conflictes a l'aula. Cal que saber resoldre els dubtes dels nostres alumnes, que són molts!! Partint del diàleg i del raonament dels nens i nenes.

En aquests dies on hi ha famílies barallades, amics distanciats, i tanta crispació pel carrer i pels mitjans de comunicació, cal fer de l'escola un lloc de PAU!! Crear un ambient tranquil, serè on tots els nens i nenes es trobin com a casa. Un espai de reflexió i serenor.

I a les llars com ho fem això? Comencem treballant des de ben petits per a uns propers ciutadans i ciutadanes plens de valors positius i que valorin una sèrie de normes de convivència que ens facilitin la cooperació de tots els membres de la comunitat educativa. En aquests moments més que mai, treballem els conceptes d'intel·ligència emocional que tant i tant n'hem sentit parlar, assertivitat, empatia, acceptació de la diversitat...

Comencem sent un exemple pels nostres alumnes i de ben segur que es convertiran en persones de pau, capaços de resoldre els seus conflictes de manera real i autònoma a partir de la paraula.

Posem-nos les piles, mestres, tenim molta feina a fer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem