El cicle de Nadal

El 21 de desembre és, segurament, el dia més decisiu del cicle de Nadal d'enguany
El cicle de Nadal
El 21 de desembre és, segurament, el dia més decisiu del cicle de Nadal d'enguany

El primer dia de desembre Sant Cugat va encendre els llums de Nadal, en horari reduït, per mantenir un cert aire reivindicatiu. En general, però, ja fa uns anys que podem parlar d'un "cicle de Nadal" que dura exactament un mes, del 6 de desembre al 6 de gener.

 

Fa poc temps ens agradava parlar del "pont de la Constitució", per contraposar-lo al "pont de la Puríssima", expressió amb connotacions massa beates pel gust de les esquerres que ara, però, i després que la Constitució s'hagi utilitzat amb molt poca traça contra nostra, prefereixen el més neutre "pont de desembre".

 

Igualment, i per raons similars, el cicle acaba el "dia dels Mags", no el "dia de Reis". Entremig, tot un seguit de dates assenyalades en vermell al calendari, que a alguns els excita i a d'altres deprimeix. Dates per a celebrar, per a retrobar-nos, per a posar-nos del revés de dolços i salats, per a beure i menjar fins a dir prou i per a comprar, consumir, comprar i tornar a consumir sense pensar si tot això és sostenible.

 

Aquest any, però, apareix una data nova. El 21 de desembre és, segurament, el dia més decisiu del cicle de Nadal d'enguany. Un dia que ens convoca, sí, de manera il·legítima i sota l'empara d'una dubtosa interpretació de les prerrogatives que atorga la Constitució espanyola, a confirmar els nostres drets com a poble, les nostres esperances de futur, la legitimitat d'un Parlament dissolt en fals, el futur dels nostres fills i la dignitat d'un poble que fa més de tres-cents anys que no es rendeix.

 

A Sant Cugat sempre ho hem tingut clar. Tornem-hi!Comentaris