El mestratge de Recoder

De ben segur que hi haurà forces polítiques, a banda i banda de les trinxeres de cadascun dels blocs, que parlaran sobre la República

L'exalcalde, Lluís Recoder, va escriure en aquest mitjà un article titulat "Eleccions municipals i projecte de ciutat". Bàsicament, Recoder advocava perquè les eleccions municipals del 26 de maig propiciïn un debat sobre la ciutat, i no una mera reproducció de la política catalana a petita escala.

De ben segur que hi haurà forces polítiques, a banda i banda de les trinxeres de cadascun dels blocs, que parlaran sobre la República, el judici dels presos o la repressió, d'una banda; i del cop d'Estat i de la necessitat imperiosa d'una intervenció de l'autogovern, de l'altra.

No demano pas (seria impossible) que Sant Cugat sigui una bombolla. La política catalana té un impacte en la vida santcugatenca. Ara bé, si un candidat o candidata recorre permanentment a la qüestió catalana, vol dir, senzillament, que no té projecte de ciutat per oferir. Perquè si en tingués un, s'afanyaria a defensar-lo i a convèncer els electors. Espero que es puguin defensar programes, confrontar-los i debatre sobre el model de ciutat i, en definitiva, dur a terme un debat sa per a la ciutat i, per tant, per a tots nosaltres.

Un altre dels aspectes que em va agradar de l'article de Recoder va ser el recordatori d'incorporar a les llistes persones compromeses i amb capacitat de gestió. Això és un altre aspecte que els ciutadans hem de reclamar: persones idònies per als càrrecs. Persones que amb la seva trajectòria acadèmica i/o professional puguin donar un gran valor afegit a la tasca encomanada. A Sant Cugat, hem tingut i tenim grans servidors públics. Espero que la vàlua personal i professional no se substitueixi per cap altre criteri aliè a la bona gestió política.

 
Comentaris

Destaquem