El Partit Popular i la violència

Estem parlant del partit que, quaranta anys després de la mort de Franco, continua negant-se a condemnar el franquisme

No vaig ser a temps de veure la pintada que el col·lectiu Arran Sant Cugat va fer en una paret del passeig de Torre Blanca. Era una pintada en què es veien les cares de Franco, del rei d’Espanya i de Mariano Rajoy amb una marca vermella que al·ludia a un tret al front i un text que deia: “L’Estat espanyol és irreformable! Països Catalans!” La vaig veure després, reproduïda als mitjans, i, per bé que en comparteixo el text, desaprovo l’al·lusió a la sang.

Ho desaprovo per dues raons: la primera, perquè estic en contra de la violència en totes les seves formes; i la segona, perquè, llevat que es tracti de legítima defensa, crec que és una praxi completament estèril en la resolució de conflictes. Les proves de la involució que suposa per a la nació catalana el seu sotmetiment a Espanya són prou fefaents per valdre’s per si mateixes.

Dit això, considero un exercici de cinisme que el Partit Popular gosi acusar tercers de fer “apologia de la violència” i d’incitar a l’odi. Precisament el PP, un partit que des del govern espanyol fa ús de la violència d’Estat contra Catalunya, contra les seves institucions i contra els seus representants elegits democràticament. Criminalitzar el dret de decidir, criminalitzar la presidenta del Parlament, criminalitzar els polítics que posen les urnes, muntar ‘operacions Catalunya’ des de les clavegueres de l’Estat per enfonsar el sistema sanitari català, prohibir la llei de pobresa energètica de la Generalitat que afavoria les persones necessitades, desnonar famílies en situació de pobresa extrema... és violència. Violència execrable.  

I si parlem de foment de l’odi, recordem la incitació al racisme i a la xenofòbia de García Albiol i Sánchez Camacho a Badalona repartint pamflets que deien “No volem romanesos”. Recordem també que va ser el PP d’Altafulla qui va vincular l’ANC amb el nazisme, i que va ser un regidor del PP de Rubí, Jonatan Cobo Ortega, qui va publicar un muntatge fotogràfic amb el president Mas vestit d’oficial de les SS tot comparant la independència de Catalunya amb l’holocaust. Cobo no sols no ha estat expulsat, sinó que és avui el portaveu local del partit. Tota una declaració de principis per part del PP. Estem parlant del partit que, quaranta anys després de la mort de Franco, continua negant-se a condemnar el franquisme. No, senyors i senyores del Partit Popular. Si hi ha un partit deslegitimat per donar lliçons de democràcia és el seu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem