El pregoner de tots

El pregoner de Sant Cugat és proposat des de 1978 per l'alcaldia de Sant Cugat

Molts diuen que són temps de canvi, i potser no van errats, però jo em pregunto si aquest canvi hi és en tots els aspectes de la nostra vida política i cultural? Crec que sense dubte la resposta és rotundament negativa.

El pregoner de Sant Cugat és proposat des de 1978 per l'alcaldia de Sant Cugat. No és un tema banal, ja que les festes majors són altament participatives (de fet, cada cop més) i són uns dies on tots surten al carrer per gaudir del municipi, en definitiva, uns actes de germanor entre tots els santcugatencs. Precisament per aquest esperit, sembla anacrònic que la figura que marca l'inici de les festes de la nostra vila sigui una figura a l'albir de la formació política de torn que ostenti el consistori, en comptes de donar aquest dret als ciutadans que són a qui en definitiva van dirigides les festes de la nostra ciutat.

I, si bé és cert que en els últims temps s'han fet esforços per incloure a la ciutadania d'una manera més activa en les decisions de tots, com per exemple els pressupostos participatius, sembla necessari també estendre aquest costum cap a aspectes de caràcter cultural que també afecten a tothom que vivim a Sant Cugat, aconseguint així un camí perquè tots ens siguem partícips d'allò que és de i per a tots nosaltres.

En aquest sentit crec que la proposta que farà el grup municipal de Ciutadans al pròxim ple amb aquest contingut és una proposta transversal, de neteja democràtica i d'adaptació dels costums (que vénen de 1978) a la democràcia de tots i per tots que hauríem de tenir efectivament al segle XXI.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem