El preu del temps

Fa un temps vaig llegir que als voluntaris no se’ls paga, no perquè el que facin no tingui valor, sinó perquè el que fan no té preu

Sovint se’ns pregunta als castellers que quant paguem per fer l’activitat castellera, que quina quota cal aportar a l’entitat i sempre sorprèn que la resposta sigui que no cal pagar res. Tots els castellers són voluntaris, s’apunten a les activitats de l’entitat sense esperar res a canvi, només pel plaer de dur-les a terme. Què se li pot demanar a un voluntari per fer aquesta tasca?

Els Castellers de Sant Cugat tenim molt clar que no hi ha cap bé més preuat que el temps dels nostres castellers. Tothom que s’acosta als gausacs sap que el “preu” de la quota es cobrarà en minuts. Uns minuts que caldrà emprar en els dos assaigs setmanals i en les actuacions que hi hagi al llarg de l’any. Un preu que ningú no gosa fixar. Quin preu té el nostre temps lliure?

A part de les despeses ineludibles que cal invertir en el vestuari, al casteller no se li exigirà res més que respectar al màxim el compromís de dedicar part del seu temps lliure a l’entitat.

Això no significa que no es facin crides al sosteniment econòmic de l’entitat, amb figures com la dels socis protectors, que fan aportacions econòmiques periòdiques, El soci protector pot ser qualsevol persona o entitat jurídica interessada a fer una aportació als Castellers de Sant Cugat, sigui casteller en actiu o no.

Fa un temps vaig llegir que als voluntaris no se’ls paga, no perquè el que facin no tingui valor, sinó perquè el que fan no té preu.

Si empatitzem amb els voluntaris, incloent-hi els castellers, entendrem millor quines són les seves dificultats i aprendrem a valorar realment la seva tasca.

Raül, et volem a casa!

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?