El problemàtic carril bici

Han provat d'anar cap a l'estació del Ferrocarril de Sant Joan a les vuit del matí? No? Doncs millor no fer-ho. El caos circulatori és impressionant des de primers de setembre

Resulta que s'ha instal·lat un fantàstic carril bici pels carrers de la zona. Pels trams amb més circulació, concretament. I de forma simultània s'han ampliat les places d, estacionament, tot i que on s'aparcava en bateria ara s'ha de fer en paral·lel. I aquest és l'origen del problema.

A prop de l'estació hi ha un gran hospital, les instal·lacions del CAR, dos hotels i els estudis de RTVE. I per acabar-ho d'adobar tenim diversos col.legis: Viaró, Àgora, Pureza de Maria, Thau... Que conviuen amb empreses de tota mena.

La combinació actual entre la gran quantitat de vehicles que accedeixen a la zona cada matí, entre quarts de vuit i quarts de deu, combinada amb la reducció de carrils de circulació han provocat unes congestions i uns embussos, per entrar o sortir, que han arribat fins al barri de Volpalleres. 

Abans s'accedia amb relativa comoditat a tota la zona. Convivien raonablement els interessos hospitalaris amb els escolars i els televisius. Es podia arribar amb cotxe sense gaires problemes. Però ara... És tan considerable el caos que ja es poden veure patrulles de la policia municipal instal·lant cons de bon matí i mirant de regular el trànsit amb més voluntat que encert.

El carril bici continua allà. En una zona que fa força pujada (cal estar en forma) i que és improbable que sigui gaire utilitzat. De moment, no ho és.

I si s'hagués fet prèviament un assaig abans d'aplicar-ho coincidint amb l'inici del curs escolar?

 
Comentaris

Destaquem