El Sant Ponç somniat

Els Castellers de Sant Cugat van viure el cap de setmana passat un gran Sant Ponç, unes actuacions de somni, d’aquelles que al principi de temporada es diu: “Si tot va bé, aleshores a Sant Ponç farem...”

St. Ponç 2017. Foto: Montse Pellicer
El Sant Ponç somniat
Els Castellers de Sant Cugat van viure el cap de setmana passat un gran Sant Ponç, unes actuacions de somni, d’aquelles que al principi de temporada es diu: “Si tot va bé, aleshores a Sant Ponç farem...”

St. Ponç 2017. Foto: Montse Pellicer

Doncs va anar bé i ho van fer.

 

El dissabte 13, acompanyats pels Castellers de la Sagrada Família i pels Castellers d’Esparraguera, els gausacs van descarregar uns castells que impliquen disposar de molt volum de gent: la batejada com l’actuació de les set aletes, amb un 7 de 7 amb molt més treball de l’esperat i amb cert suspense  a la descarregada; un 9 de 7 que és el castell més coral i ampli que han realitzat mai els de la camisa verda; i un 5 de 7 amb proves a la pinya de cara a reptes superiors.

 

Diumenge 14, gran demostració de capacitat tècnica i de serenor, davant de tres colles de nivell: els Castellers de Sabadell, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Bordegassos de Vilanova. Els de la camisa verd Collserola van descarregar, amb un aplom i una serenor dignes de destacar, el segon 2 de 8 amb folre del curs i el desè del seu historial. A la segona ronda van demostrar que s’està fent molt bona feina a l’assaig, tot descarregant un 3 de 8, el qual va necessitar un treball al tronc que poc tenia a veure amb la feinada realitzada en la descarregada del de la setmana anterior a Cerdanyola. Finalment un 4 de 8, sisè de la temporada en les vuit actuacions realitzades fins al moment, que demostra la confiança que tenen els gausacs en aquesta estructura. Per finalitzar, tres pilars de 5 simultanis que reflecteixen la gran feina que s’està fent des de l’equip de pilars, tot pensant en diferents alternatives per un futur pilar de 6.

 

Gran cap de setmana per als Castellers de Sant Cugat, que descarreguen la tripleta de vuit més matinera de la seva història —fins al moment, la més matinera datava del 4 d’octubre del 2014—, que mostren gran serenor i seguretat en les estructures assolides i que ja estan pensant en polir detalls en els bàsics de vuit i en fites superiors.

 

La temporada ha començat de forma extraordinària, atès que les trenta set estructures intentades a plaça el 2017 s’han descarregat totes sense ni tan sols cap intent desmuntat. Un inici de temporada que fa somniar. “Si tot va bé, a Festa Major farem...”

 

Gausacs, amunt!Comentaris