El Síndic és el defensor de les persones

La gent vol deixar de ser tractada com a simples administrats i passar a ser considerats ciutadans de primera

Aquest dilluns en un Ple extraordinari a l'Ajuntament de Sant Cugat vàrem acomiadar al fins ara Síndic de Greuges Jaume Clavell per haver esgotat el seu mandat de deu anys al capdavant d'aquesta institució. Un comiat d'agraïment per la feina feta i de reconeixement pel fet d'haver estat el primer Síndic de Greuges de la història de la nostra ciutat.

El Síndic de Greuges és una institució que controla les administracions i vetlla perquè aquestes respectin els drets i les llibertats de la ciutadania. Molts ajuntaments van prendre encertadament la decisió de comptar amb un síndic municipal perquè en aquests darrers anys estem vivint un canvi de paradigma, la gent vol deixar de ser tractada com a simples administrats i passar a ser considerats ciutadans de primera, la ciutadania vol participar en la presa de decisions i per a això cal que les institucions estiguin al seu servei, sobretot les de caràcter local.

La possibilitat de formular queixes davant del Síndic i que aquest exigeixi a l'administració que es retracti, si cal, apodera la gent, promou la bona governança de les institucions, les apropa a la ciutadania i en millora la confiança i la transparència. Així doncs, el flamant nou Síndic de Greuges, el benvolgut Ramon Palacio, haurà d'aprofitar el seu arrelament a la ciutat i el seu coneixement de l'administració per consolidar la feina feta en aquests deu anys i alhora anar més enllà per tal que la institució del Síndic de Greuges estigui sempre al servei de les persones. Felicitats i bona feina!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem