Els 2€ del Mercantic

Hi havia diumenges que no es podia ni acostar a les parades a causa de la gran quantitat de gent que hi havia

Fins que no es va implantar la quota de 2€ per accedir a l'espai del Mercantic els matins dels diumenges, la massificació de gent era més que evident. Aquesta petita joia que tenim a Sant Cugat havia esdevingut un aparador perfecte per a milers de veïns d'altres ciutats, que aprofitaven la gran diversitat de mobiliari i altres objectes únics en el mercat per fer una volta i tafanejar.

Hi havia diumenges que no es podia ni acostar a les parades a causa de la gran quantitat de gent que hi havia. Molta d'aquesta gent simplement tafanejava i tafanejava sense cap intenció de comprar res ni de fer cap consumició, ni tan sols un aperitiu.

No hem d'oblidar que l'espai Mercantic és privat, i com a tal una de les seves prioritats és que sigui rentable. Molta gent mirant i poca comprant és un mal negoci! Amb la recent implantació del pagament de 2€ dels diumenges es filtra bona part dels que només volen anar a fer un vol. Pensant en aquest col·lectiu, si algú vol fer una passejada de forma gratuïta, ara ha de fer-ho els dissabtes.

Diumenge passat em va sobtar veure molta menys gent de la que recordava en les darreres visites dominicals. Tot i fer un dia de sol espatarrant, els bars estaven mig buits, o si més no, no tan plens com fa uns mesos. Potser va ser casualitat. Però també pot ser que la gent s'ho pensi dues vegades abans de pagar 2€ per cap per fer una volta.

Potser als veïns de Sant Cugat se'ls podria aplicar una quota d'un euro, o potser a aquells consumidors de qualsevol producte del Mercantic se li podria retornar l'import de l'accés. Crec que aquestes mesures serien beneficioses tant pels propietaris de l'espai com pels consumidors.

Apostem pel "win win".

 
Comentaris

Destaquem