Els setembres de Sant Cugat

Setembre és un dels mesos més importants de l'any. És un mes d'inici de projectes, és un mes d'il·lusions i també, per què no dir-ho, per a molta gent també ho és de fi d'una etapa. No hi ha cap dada feta al respecte, però seria interessant saber quants negocis nous obren les seves portes al centre de Sant Cugat, quantes parelles deixen la seva relació després de conviure-hi contínuament durant les vacances. Quantes inscripcions als gimnasos carregades de més fe que de compromís real. Quantes col·leccions es començaran de soldadets de batalles èpiques o de nines del món. Quanta gent deixarà de fumar per tornar-hi irremeiablement a l'octubre.

Quants quilòmetres hauran recorregut arreu del món els santcugatencs i santcugatenques. Quants nens i nenes hauran anat de colònies per primera vegada. Quants joves hauran aprofitat aquest estiu per anar a estudiar idiomes a altres països. Setembre, entre d'altres, és el mes on es comparteixen totes aquestes experiències viscudes amb els amics, amb els companys de feina o d'escola. Sens dubte que setembre també és un més de retrobament.

Per a molta gent setembre és un mes trist. Setembre representa la tornada a l'escola o a la feina, en definitiva una rutina que és viscuda amb angoixa. Si donéssim valor a aquelles coses positives que té aquest mes, de ben segur que tots plegats l'encararíem amb millor predisposició.

Una bona tècnica per evitar aquestes angoixes és preparar un petit viatge a curt termini. Així, la tornada a la rutina no és tan dolorosa i la il·lusió que genera aquesta escapada ens allunya del dia a dia i de les obligacions que comporta.

Feliç setembre!

 
Comentaris

Destaquem