Emprenedoria i noves tecnologies pels més joves

Les escoles incorporen activitats que permeten desenvolupar i fomentar el potencial dels seus alumnes

Quants cops hem sentit que les noves generacions són cada vegada més gandules? Que cada cop els joves miren més la televisió, passen massa temps navegant Internet i juguen a videojocs en comptes de llegir un llibre o fer altres activitats? Tot i que això no és del tot cert perquè no és res més que una generalització, sí que és veritat que els avenços tecnològics faciliten que els adolescents siguin partícips d'un oci més passiu.

Cada cop més, les escoles incorporen activitats que permeten desenvolupar i fomentar el potencial dels seus alumnes, treballant sobretot la creativitat i la feina en equip. A finals d'aquest mes, Sant Cugat posa en marxa la iniciativa Maker Challenge, que precisament pretén fomentar l'esperit emprenedor i la fabricació digital entre els joves de 13 a 17 anys.

De la mateixa manera que se celebren els jocs florals per potenciar la creativitat literària, o la Marxa Infantil que fomenta qualitats com el treball en equip o la constància, aquesta iniciativa relacionada amb l'empresa i la tecnologia és molt interessant perquè són dos sectors molt presents en la societat actual que s'haurien de començar a treballar amb els més joves.

A més, el fet que sigui en format de concurs i que hi hagi un premi final funciona com un incentiu per a motivar aquests joves a implicar-s'hi més i a voler desenvolupar millor els seus projectes. En definitiva, crec que no hi ha cap dubte que es tracta d'una iniciativa realment positiva, i tot i que estem a l'espera dels seus resultats, es podria plantejar repetir-la de cara als pròxims anys i fins i tot ampliar la franja d'edat de participació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem