Escolta activa

Escoltar és molt important perquè, en definitiva, la ciutat la fem entre tots

Estic convençuda que la majoria dels que llegiu aquest article coincidireu amb mi en què un Ajuntament és l’administració més propera al ciutadà. I això vol dir que treballadors, tècnics i polítics hem de ser més sensibles als problemes dels nostres veïns i veïnes. Entre altres motius, perquè molts ens acabem trobant pel carrer, comprant el pa o en qualsevol activitat ciutadana.

I sempre acaba sent un bon motiu per xerrar i escoltar suggeriments o propostes de millora que et pugui fer una entitat o un particular. Escoltar és molt important perquè, en definitiva, la ciutat la fem entre tots. Unes persones des de l’Ajuntament i altres des d’una associació o des d’un barri. Nosaltres tracem les millors polítiques i posem les eines necessàries per desenvolupar-les, però les aportacions ciutadanes són molt importants.

I l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, és la primera que aplica constantment l’escolta activa. És la primera que caminant o en bicicleta sempre trepitja Sant Cugat i parla amb tothom per copsar opinions, millores o queixes a resoldre. És el que dèiem a l’inici, l’Ajuntament és l’administració més propera i, per tant, cal que tots i totes ho apliquem. I, en aquest sentit, demano al conjunt de la ciutadania que sigueu proactius i ens digueu què penseu sobretot d’allò que us preocupa perquè la vostra queixa pot ser comuna a altres veïns i, per tant, la solució pot beneficiar a un col·lectiu més ampli. Utilitzeu els diferents canals de participació municipal que nosaltres ja ens encarregarem de donar-hi sortida a tot plegat. Això és l’escolta activa, prendre nota de tot i solucionar tot el que estigui a les nostres mans.

 
Comentaris

Destaquem