Escriure, la il·lusió per viure

Darrere d'una persona que escriu i dins del contingut d'un llibre, sempre hi ha un motiu, una història que l'ha impulsat a fer-ho

Per viure feliç cal fer-ho amb il·lusió.

Per mantenir la il·lusió cal tenir motius, activitats, amor i salut.

Aquests dies hem vist l'aparició d'un important nombre de nous llibres, molts dels quals d'escriptors novells.

A Sant Cugat, a la taula d'escriptors, que no es va poder celebrar per culpa de la pluja, hauríem conegut els 27 escriptors santcugatencs que han publicat un llibre recentment. Darrere d'una persona que escriu i dins del contingut d'un llibre, sempre hi ha un motiu, una història que l'ha impulsat a fer-ho.

Una de les persones que per primer cop s'hi volia presentar és amiga meva. És infermera, i després d'una llarga vida professional de gestió en un hospital i de docència, amb molts valors i coneixements per compartir encara, va veure com la jubilació la portava a una situació de gran tristor i, el que és pitjor, a una pèrdua de la il·lusió.

Com a bona terapeuta, després d'un temps de reflexió, ha sabut trobar en l'escriptura una bona cura per a ella que, com a docent, també l'ha volguda compartir amb tots nosaltres, juntament amb el missatge dels 16 relats, d'una professió encara poc reconeguda.

Escriure l'hi ha tornat la il·lusió. El llibre Relats de les infermeres fa valdre i fa visible la tasca d'aquestes professionals sanitàries. Les infermeres tenen molt desenvolupat l'esperit de servei i de tenir cura dels altres. Qui és servicial i cuidador no pot deixar de ser-ne, encara que es jubili, i li costa acceptar no continuar fent el que més l'hi agrada. Cal trobar altres camins per ser i viure feliç i mantenir la il·lusió. Escriure el llibre ha estat molt bo per a ella i també pot ser-ho per nosaltres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem