Focs que no interessa extingir

Després de dues setmanes donant llargues, finalment s'han adonat que en aquest tema no hi ha lloc per un possible càlcul de cost-benefici electoral

A Ciència Política s'estudia que la política de partits té dos nivells. Un correspon als seus compromisos, formulats mitjançant un programa electoral; i el segon està més relacionat amb la supervivència del mateix partit, que es reflecteix en estratègies discursives, jocs de pactes i en posar l'accent en aquells temes on el partit se sent fort.

Dit això, resulta interessant si més no, com l'obsessió d'alguns partits per dur a terme aquest "segon nivell" de la política, dels interessos interns dels partits, és capaç de mostrar el veritable rostre darrere de l'aparent compromís. Podria fer referència a una gran varietat de temes que afecten Sant Cugat, però aquest cop ho exemplificaré en referència a la recentment aprovada moció de suport als bombers, resumit que es tracten de treballadors públics amb recursos insuficients que han de cobrir una gran extensió del mapa i que necessiten una inversió urgent per part de la Generalitat. Sona a obvietat dir que extingir focs està directament relacionat amb la seguretat.

Tot i això, gent coneguda per sembrar la por per treure rèdit electoral de la seguretat, ha reconegut just ara que la seguretat és molt més que unes vagues estadístiques sobre el crim. Després de dues setmanes donant llargues, finalment s'han adonat que en aquest tema no hi ha lloc per un possible càlcul de cost-benefici electoral. La manca d'informació no és una excusa, quan és el seu treball és mantenir-se informats de la quotidianitat de Sant Cugat. Ara almenys ja saben que n'hi ha de focs que, per responsabilitat, sí que cal extingir.
 

 
Comentaris

Destaquem