Fora el fum i les burilles a terra: objectius pel nou curs

Aquest estiu hem observat amb satisfacció que cada vegada hi ha més platges lliures de fum de tabac. Algunes només tenen zones restringides, però és sens dubte un gran pas endavant en la millora de la qualitat de la vida de totes les persones que han de conviure en un espai públic comú.
Catalunya ja té un 4% de platges d'aquesta categoria i si bé va ser la comunitat impulsora de la idea, Galícia ara per ara, és a on hi ha més platges d'aquestes característiques.

A Sant Cugat no hi ha platja, però si burilles i fum en espais públics a on hi ha nens a prop. Hi ha mares, que passegen el seu fill en el cotxet fumant al seu costat al carrer, com si no passes res.

No hem de prohibir fumar, però hem de donar a conèixer que el fum del tabac és molt nociu i comporta molts riscos per a la salut tant pel qui fuma com pel qui esta al costat.

Els nostres objectius com a ciutat avançada, haurien de ser reduir al màxim el fum del tabac també en els espais públics amb nens i el nombre de burilles a terra.


Aquestes acumulen la toxicitat del quitrà i de les substàncies tòxiques del tabac durant més de deu anys, que és el temps necessari per a la seva desaparició total. Però el problema és que estan per terra, en els parcs. En el pitjor dels casos van a les mans d'un nen que hi juga, s'embruta i es contamina amb elles i quan plou, són arrossegades per les clavegueres i acaben al mar, a on una burilla contamina fins a 10 litres d'aigua.

Si fumem, siguem responsables, pensem amb els més petits i en no contaminar evitant de tirar la burilla a terra. Per la bona salut i vida de tots, el millor que podem fer, és deixar de fumar. Us animo a fer-ho.

Més informació
 
Comentaris (2)
ana maria Fa 7 mesos
Estic totalment amb tu Montse, és una autèntica vergonya que encare a aquesta ciutat vegis els fumadors llençant al terra la borilla ni tans sols apagada.
PERE Fa 7 mesos
AMIGA Montse, cuanta raò que tens;Jo he sigut un toxinomen, del tabac. Pró desde els 59 anys que no fumo,i cuants. ;El metge i amic de la familia, amb deia: home pere, ja sé que es difiicil, pro fumi 6 cigarretes al dia;i Jo, ni por esas. Ell en va enviar a la :S. S. a ferme una radiografia de pit, i cuan vaix anar ha buscarla, el metge aquell, en va dir;:voste te un principi de exema al pit, ara te 59 anys, si deix de fumar, li dono vida per 20 anys mes; i si no, amb 6 mesos el veure amb un