Gladiadors

La jornada dels Gausacs a Tarragona

06:30 del diumenge 7 d'octubre. Els Castellers de Sant Cugat són a punt d'entrar als autocars per dirigir-se a la Tarraco Arena Plaça i participar en el XXVII Concurs de Castells. Amb molta son, però amb la il·lusió de compartir plaça amb les colles més grans.

09:15. Com si fossin gladiadors, els Gausacs entren a la TAP mentre el públic assistent els ovaciona quan llegeix les pancartes que ensenyen reclamant el retorn a casa dels presos polítics.

10:10. Els de la camisa verd Collserola s'abracen després de descarregar amb nervis, però amb solvència un superb 5 de 8. En aquest tipus d'actuació és molt important no caure en el primer castell.

12:05. Sonen les gralles del 3 de 9 amb folre dels santcugatencs. El castell puja tremolós, però aixecador i enxaneta fan la seva feina i coronen l'estructura. Una rengla s'enfonsa sobtadament i provoca que el castell es trenqui per dalt. Una caiguda lletja del castell límit dels gausacs.

14:15. Es descarrega amb tranquil·litat un quiet 4 de 8 per asserenar els ànims i tancar una actuació que cal posar en el seu just valor, perquè no és fàcil actuar a la TAP en diumenge. Els crits del públic són eixordadors en la construcció del castell i provoquen problemes per carregar-lo, deformacions, dubtes de la canalla... La plaça crida i condiciona molt. De nou ens sentim gladiadors.

18:40. Arriba l'últim dels quatre autocars a Sant Cugat amb uns castellers esgotats després de tantes hores a peu dret i que encara no saben del tot si han d'estar contents pel paper que han fet. El que sí que es pot assegurar és que actuar el diumenge a la TAP és una passada en tots els sentits.

Gausacs, amunt!

 
Comentaris

Destaquem