Hem de tirar endavant

És un problema polític que només trobarà solució en el marc de la política

Davant dels darrers fets, els socialistes volem manifestar que en un Estat de dret amb separació de poders cal acatar les decisions judicials tot i que poden ser criticades. La nostra oposició a qualsevol vulneració de la legalitat vigent, començant pels fets de setembre i octubre passats, que ens va portar a l'activació de l'article 155 i conseqüentment al cessament del govern de la Generalitat, al processament dels seus membres i a unes eleccions. No vàrem participar en la votació del Senat i hem rebutjat la seva aplicació malgrat que comprenem com hi hem arribat.

Considerem desproporcionades les mesures cautelars que ha dut a la presó provisional a persones, i el fet que algunes d'elles hagin fugit del país no ajuda a la resta que han donat la cara.

Per la pau social, no calen pancartes a l'ajuntament, ni declaracions incendiàries, apropiacions indegudes dels carrers, ni l'assetjament a persones o partits que només agrada a la meitat. Estem en una societat dividida en dos blocs enfrontats, hem d'endegar un procés de reconciliació i recuperar el que hem perdut fina ara. Aquells que tenen la possibilitat de formar govern, han de proposar a persones que no estiguin afectades judicialment, si no anem cap a unes noves eleccions. Ara l'obstacle ja no és el govern de l'estat.

És un problema polític que només trobarà solució en el marc de la política, a través del diàleg, la negociació, el consens i el pacte. Els socialistes hem proposat formar un govern de concentració, en un moment especialment difícil per a les nostres institucions d'autogovern. Cridem a la calma, la serenor ciutadana i al civisme. Ara no es tracta de qui té la raó.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem