Ho hem aconseguit! Per fi una biblioteca útil a Sant Cugat

El període d'exàmens de principis d'any ja ha tornat a arribar. Ja han arribat els cafès, el tràfic d'apunts, somniar amb les pauses, els equilibris vertiginosos entre estudi, àpats familiars i una mica de festa, les converses frikis amb els teus companys de facultat sobre la dialèctica de la incertesa, teories de cordes o dret processal penal...

Tot sembla indicar que també tornaran les terribles cues davant de les biblioteques de Sant Cugat, que et facin fora a les nou del vespre, haver de fer cada dia una gimcana diferent per saber a quina biblioteca, sala annexa o universitat privada toca anar a estudiar avui, barallar-se pel Wi-Fi, tornarà la desesperació en veure que diumenge i dilluns no obren les biblioteques, concentrar-se amb uns bucs d'assaig just a sota...

Però enguany no. Després de més de 12 anys de reivindicació, les JERC hem aconseguit que durant el període d'exàmens universitaris (del 9 al 22 de gener), la Biblioteca Central - Gabriel Ferrater obri fins a la una de la matinada i als diumenges fins a les nou del vespre. De fet, aquest és el segon pas. L'any passat ja vam encetar el canvi aconseguint que no tanquessin al migdia durant tot l'any.

Aquesta fita l'hem aconseguida en el marc de l'acord d'estabilitat pressupostària del 2017. Hem constatat que l'ampliació d'horaris és totalment viable tècnicament, i que si no s'ha fet durant aquests 12 anys, ha estat senzillament per manca de voluntat. De fet, obrir la biblioteca central tots aquests dies pressupostàriament també és viable, si fa o no fa equival a un parell de semàfors smart. Tot és qüestió de prioritats.

Som conscients, i així ho hem defensat sempre, que la solució definitiva passa per una nova biblioteca central amb aules d'estudi independents, amb accés diferenciat, que permeti habilitar horaris amplis sense que comporti tenir oberta tota la biblioteca (i la despesa que suposa). Però ara per ara, i conscients de la modesta força que tenim, aquesta és una gran victòria.

Així doncs, estic encantat d'anunciar que hem complert un dels nostres compromisos electorals: La Biblioteca Central - Gabriel Ferrater obrirà fins a la una en períodes d'exàmens!

 
Comentaris

Destaquem