Inconformistes

És cert que els Castellers de Sant Cugat no paeixen gens bé les caigudes. Cap d’elles. Ni tan sols la de després de carregar el seu castell límit.

És cert que el programa de castells previst per a l’actuació de diumenge no es va seguir fil per randa i que van quedar deures pendents, com el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6.

És cert que, a la Festa Major, els de la camisa verd Collserola s’imposen una pressió especial per voler fer el millor en unes alçades de la temporada on res és senzill.

Però tan cert com les altres afirmacions també ho és que els Castellers de Sant Cugat van fer la millor actuació de Festa Major de la història, tot descarregant el 5 de 8 i el 4 de 8 i carregant el 3 de 9 amb folre.

I que abans dels Castellers de Sant Cugat, només vuit colles havien intentat el 3 de 9 amb folre en el que portem de temporada.

I que, malgrat caure, l’actuació de diumenge 1 de juliol va ser la tercera més important de la història dels santcugatencs, només superada per l’actuació de la Festa de la Tardor i de l’Esperidió del 2017.

L’esperit inconformista dels Castellers de Sant Cugat va fer que sortissin de plaça amb un sentiment més de decepció pel que es va quedar al pap que no pas pel que s’havia assolit. I va ser molt gros! Per tercera vegada els gausacs s’atrevien amb un castell de 9 pisos. Un castell que ja fa por de veure. Un castell que era el límit superior del món casteller fa només 25 anys quan els Minyons de Terrassa el van trencar tot carregant el 2 de 9 amb folre i manilles el 1993. Un castell que va caure, sí, però que es va carregar amb una suficiència important i que va patir en la descarregada més per nervis que per cap altra cosa. I, a més, el va acompanyar la catedral, un 5 de 8 treballat, però al qual se li augura un recorregut interessant aquest curs, i un carro gros, el 4 de 8, que dominen de tal manera que quasi el fan xiulant. Actuació superlativa amb què els inconformistes gausacs no van mostrar cap excés d’alegria.

Aquest esperit és excel·lent per continuar evolucionant i treballant tossudament, per no aturar-se ni entretenir-se en l’èxit... però no ha d’impedir veure i reconèixer que la de la Festa Major de 2018 va ser un “pepino” d’actuació.

Gausacs, amunt!

 
Comentaris

Destaquem