Infants en un món plastificat

Sense adonar-nos els nostres nens i nenes viuen en un món plastificat, joguines, envasos, instruments musicals, fins i tot la roba tendeix cada vegada més a ser d'aquest material.


Al Sol Solet volem apropar la natura als nens i no perdem l'oportunitat per celebrar i gaudir de festes que ens hi apropen, com ara la Castanyada i la tardor, amb les fulles, garrofes, glans, eucaliptus, carabasses, moniatos, castanyes, boles de xiprer, ...... Una manera d'engrescar als nens i nenes mitjançant el joc lliure a conèixer el nom i les textures dels elements naturals que ens envolten.


Per Nadal, tendim a retrobar-nos amb les pinyes i fruits secs amb closca, anous, ametlles, i troncs aromàtics com la canyella que fan molt fàcil la creació de centres de taula per rebre a la família els dies de celebració familiar.


Sant Ponç amb les seves herbes aromàtiques, les mels, les melmelades fetes amb fuites naturals,...
La primavera, esclat de flors a la nostra llar d'infants, pintar, dessecar, estampar, ens permeten un munt de tècniques plàstiques a part d'estimular els nostres sentits amb les seves olors, textures i colors.


Sempre és bon moment per treballar els aliments, ja siguin crus. Els petitons de la casa han treballat ara amb carbassa cuita i crua i els més grans descobrim en aquest mes de novembre el color verd barrejant groc i blau i ho acompanyem a través de les fulles comestibles d'aquest color, jugar amb bledes, espinacs, enciams de tot tipus,.... Tot un món de color verd per descobrir.

L'estiu en porta les petxines, les sorres de platja i l'aigua i suro com a elements d'experimentació i manipulació.

No podem oblidar el nostre gran aliat en aquestes edats: la sorra companya inseparable al llarg de tot l'any amb el sorral del pati i diverses experiències a l'aula, tant íntimament lligat a la motricitat fina i el control d'esfínters, però aquest és una altra tema llarg i extens per parla-ne amb calma un altre dia.
Apropem la natura als nostres nens i deixem que la visquin com quelcom divertit i engrescador.

 
Comentaris

Destaquem