L’agost és temps de Festivals

N'hi ha més i per a tots els gustos, i experiències

El Grec i el Festival de Pedralbes a Barcelona, al Castell de Peralada, a Cap Roig a Calella de Palafrugell, la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols, la Música Clàssica al Castell Jalpí a Arenys de Munt, Terramar a Sitges, Festival de Música Internacional a Cambrils, el Festival d'estiu a Tarragona, etc. són alguns dels espais i programacions que es poden seguir a l'estiu.

N'hi ha més i per a tots els gustos, i experiències. El director Oriol Broggi va estrenar la 42a edició del Grec amb "El poema de Gilgamesh, rei d'Uruk", i va dirigir la primera òpera, "La Flauta Màgica" de Mozart, a Peralada, amb la Júlia Farrés-Llongueras fent una preciosa i acurada Papagena.

Diríem que aquest hauria de ser la filosofia i definició dels festivals. Noves propostes, amb risc, poc convencional i per sorprendre els espectadors o espectadores, i no sempre en sentit positiu, ja que hi ha una alta probabilitat de recerca de nous camins escènics.

Escoltar i gaudir a Caetano Veloso a Porta Ferrada, Gloria Gaynor a Terramar, Pat Metheny al Grec, Sergi Dalma a Tarragona, i Drexler a Cambrils és una altra línia d'experiències en la qual descobrir, escoltar el nou treball o proposta, i envoltar el concert d'una màgia gastronòmica i de color verd dels jardins, espais únics i singulars, i temperatura mediterrània, és un altre tipus d'experiències dels festivals d'estiu. No puc passar per alt l'actuació del Lari a Cap Roig, on es va posar el públic a la butxaca des del primer moment, i va convocar allò que diríem tot tipus de públics, inclòs el familiar, que també va respondre positivament al Grec, amb la proposta dels Petits Camaleons.

 
Comentaris

Destaquem