L'aixecador que ha tocat el cel

En Sergi havia estat aixecador dels Castellers de Sant Cugat als principis de la colla

El passat dilluns 7 de gener ens vam anar a dormir amb una notícia colpidora: una expedició d'excursionistes catalans havia estat engolida per una allau després d'haver fet el cim del Nevado Mateo, una muntanya de 5.150 metres d'altitud dels Andes peruans, amb el resultat de quatre alpinistes morts. L'endemà al matí es va saber que dos dels excursionistes eren de Sant Cugat. Un d'ells, en Sergi Porteros Villar, de 26 anys.

En Sergi havia estat aixecador dels Castellers de Sant Cugat als principis de la colla. Un nano menut de cabell ros ben curt, que va venir a la colla de la mà dels seus pares, el Jordi i la Montse, i dels seus germans petits, l'Albert i el Lluís.

La família Porteros-Villar es va implicar immediatament en totes les activitats d'una entitat que començava a fer les seves primeres passes. El pare exercia principalment de contrafort, mentre que el primogènit sempre actuava d'aixecador. La mare col·laborava en les tasques socials de la colla, mentre que els germans petits donaven alegria al petit grup de canalla d'aquelles temporades.

Malgrat que hagin passat gairebé 20 anys des d'aleshores, per als Castellers de Sant Cugat, el Sergi serà sempre aquell menut aixecador de cabell ros i curt que el 27 de juny de 1999 va celebrar amb eufòria la fita d'haver carregat el primer 3 de 7 aixecat per sota, i arrossegar amb la seva alegria la resta de la colla, una mica moixa al principi per no haver pogut descarregar-lo. Aquesta anècdota quedarà per sempre a la història dels gausacs.

Des d'aquest espai volem fer una forta abraçada a la família en aquests moments de gran dolor. Sapigueu que a Castellers tindreu sempre casa vostra!

 
Comentaris

Destaquem